Η εταιρεία CITIBILL A.E. και επίσημα στη λίστα των Start Up επιχειρήσεων της Ελλάδος

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Επίσημο μέλος του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι πλέον το CITIBILL, ύστερα από έγκριση που έλαβε από το ELEVATE GREECE. Η δραστηριότητα της εταιρείας αφορά στην πλειοψηφία της, Δημόσιες και Δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, οι οποίοι αξιοποιούν τμήμα ή ακόμα και το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει το CITIBILL..

Το CITIBILL είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη, βραβευμένη πλατφόρμα, που εντάσσει στο δυναμικό της νέα, σύγχρονα εργαλεία, καλύπτοντας έτσι στο έπακρο τις ανάγκες των συνεργαζόμενων φορέων, αλλά και των πολιτών, οι οποίοι είναι και αυτοί άμεσοι χρήστες της πλατφόρμας.

, Η εταιρεία CITIBILL A.E. και επίσημα στη λίστα των Start Up επιχειρήσεων της Ελλάδος

Μάλιστα τη συνεχή εξέλιξη του CITIBILL ακολουθεί παράλληλα και μια σειρά βραβεύσεων που έλαβε η πλατφόρμα την περασμένη χρονιά στα Cloud Computing Awards. Πιο συγκεκριμένα το χρυσό βραβείο έλαβαν τα λογισμικά e-λογαριασμοί ως καλύτερο λογισμικό διαχείρισης ΔΕΥΑ (η ναυαρχίδα των λογισμικών για τις ΔΕΥΑ), το e-έγγραφα και το e-κίνηση, ενώ το ασημένιο βραβείο έλαβε η mobile εφαρμογή της πλατφόρμας

Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι πως όλα τα προαναφερθέντα λογισμικά, αλλά και όσα πρόκειται το CITIBILL να εντάξει στο δυναμικό του, προσφέρονται στους χρήστες υπό τη μορφή Cloud υπηρεσιών SaaS, κάτι που προσδίδει επιπλέον πλεονεκτήματα στους συνεργαζόμενους φορείς. Για παράδειγμα οι χρήστες δεν επιβαρύνονται με το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων στον χώρο τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πρότυπου οργανισμού-συνεργάτη αποτελεί, η ΔΕΥΑ Ξάνθης η οποία έχει ενσωματώσει τις cloud υπηρεσίες του CITIBILL με μεγάλη επιτυχία καταφέρνοντας να μηχανοργανώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά της, παρέχοντας υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και διευκολύνοντας πολύ την καθημερινότητα των εργαζομένων.  Επίσης αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται και από τη ΔΕΥΑ Καβάλας, ΔΕΥΑ και Δήμο Νέστου και ΔΕΥΑ Σερρών. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως για την οργάνωση των εσωτερικών και εξωτερικών εργασιών τους εμπιστεύθηκαν το CITIBILL και αρκετοί Δήμοι και Επιμελητήρια σε Ελλάδα και Κύπρο.

, Η εταιρεία CITIBILL A.E. και επίσημα στη λίστα των Start Up επιχειρήσεων της Ελλάδος

Το ενδιαφέρον είναι πως, αν και το CITIBILL έχει βάση δραστηριότητας την Ξάνθη, αυτό δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση την γεωγραφική διεύρυνση του πεδίου δραστηριότητας της εταιρείας. Είναι χαρακτηριστικό πως το Επιμελητήριο Ημαθίας και Χίου, ο Δήμος Λουτρακίου, Ανδραβίδας, Νάουσας και Χαϊδαρίου είναι κάποιοι από τους φορείς που υιοθέτησαν κάποιες από τις λειτουργικές μονάδες του CITIBILL προσδίδοντας περεταίρω αξία στις παρεχόμενες λύσεις προς τους πολίτες τους.

Αναλυτικότερα αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 10 Δήμοι ανά την Ελλάδα, 9 Επιμελητήρια και 4 ΔΕΥΑ, ενώ η πλατφόρμα δραστηριοποιείται -όπως αναφέραμε και παραπάνω- και στη Κύπρο.

Κάποιες από τις βασικές υπηρεσίες της πλατφόρμας είναι το e-ραντεβού, η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού ηλεκτρονικού ραντεβού με τον φορέα και το e-πληρωμές, μέσω του οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εξοφλεί λογαριασμούς ηλεκτρονικά και χωρίς να υπάρχει παρακράτηση ποσού από την τράπεζα.

, Η εταιρεία CITIBILL A.E. και επίσημα στη λίστα των Start Up επιχειρήσεων της Ελλάδος

Είναι χαρακτηριστικός ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ραντεβού που προγραμματίζονται κάθε μήνα, αλλά και οι χιλιάδες ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποιούνται. Πιο συγκεκριμένα οι ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν από πολίτες της Ξάνθης για λογαριασμό της ΔΕΥΑΞ ξεπερνούν σε πλήθος τις 100000 από το 2021 μέχρι σήμερα, ενώ το πλήθος των ηλεκτρονικών συναλλαγών που διεκπεραιώθηκαν μέσω της πλατφόρμας e-πληρωμές ξεπερνούν τις 12000.

Παράλληλα το CITIBILL αναπτύσσει πληθώρα υπηρεσιών, όπως το λογισμικό e-εξυπηρέτηση μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν απομακρυσμένα (πχ νέα σύνδεση υδροδότησης), διακοπή συμβολαίου, αλλαγή ονόματος κλπ,  καθώς επίσης και το e-ενημέρωση, μέσω του οποίου οι φορείς μπορούν να κοινοποιούν άμεσα ανακοινώσεις και  ενημερώσεις στους πολίτες.

Πέρα από όσα ήδη αναφέρθηκαν το cloud λογισμικό CITIBILL περιλαμβάνει ακόμα το e-έγγραφα, το e-συνεργεία, το e-εργασία, το e-επικοινωνία, το e–camping, το e-αποθήκη, το e-κλήσεις, το e-έργα και το e-κρατήσεις.